Sådan skaber du de perfekte arbejdsbetingelser med de rette kontorlokaler

Er du indehaver af en nystartet virksomhed, eller ønsker du at udvide rammerne for en eksisterende? Så har du sikkert allerede overvejet at flytte ind i nye, spændende omgivelser. Og så er du med stor sandsynlighed på jagt efter et passende kontorlejemål.

Det samme gør sig gældende hvis du står for at skulle udvide din forretning, flytte hovedsædet til en anden by, eller blot oprette kontorer et andet sted i landet – eventuelt for at imødekomme behovet for rekruttering i andre regioner. I alle tilfælde har du behov for at overveje hvordan du skaber de optimale rammer for dine medarbejdere i de nye omgivelser.

I denne artikel kan du læse om nogle af de faktorer du bør overveje i forbindelse med leje af nye kontorlokaler. Samtidig kan du blive klogere på de muligheder, du har for at tilpasse et kontorlejemål, så indretningen matcher såvel medarbejdernes ønsker og præferencer som virksomhedens behov.

1. Vælg kontorlokaler i den rette størrelse og udformning

Du bør først og fremmest være obs på hvorledes dine nye lokaler skal være disponeret. Mange virksomheder kan have glæde af at dele lokaler med andre, lignende virksomheder i et velfungerende kontorfællesskab.

Dette kan du opnå ved at finde et godt kontorhotel, som giver mulighed for såvel åbne kontorlandskaber som mindre kontorlokaler. Med et sådan lejemål får du og dine medarbejdere samtidig mulighed for at benytte af fælles faciliteter som for eksempel mødelokaler med diverse AV-udstyr til rådighed, kantine eller cafeteria, samt selvfølgelig toiletter og fællekøkken.

Hvis din virksomhed har behov for selvstændige kontorer, kan sådanne lejes på favorable vilkår hos erhvervscentre rundt omkring i Danmark.

2. Få alle fordelene ved at leje kontorlokaler

Når du lejer kontorlokaler eller pladser på et kontorhotel, får du mange fordele, som du bør udnytte til glæde for medarbejderne. Har din virksomhed særlige krav til indretning, vil disse sagtens kunne imødekommes.

Langt de fleste udlejere udviser stor lydhørhed og fleksibilitet i forhold til dine ønsker. Det betyder, at du kan få tilpasset dit lejemål så det passer perfekt til dine formål. Skulle du således have behov for ekstra opbevaringsplads, eventuelt i form af et decideret lagerlokale, vil dette med sikkerhed kunne arrangeres, lige som mange lokaler kan indrettes som showroom eller butik.

3. Tag medarbejderne med på råd

Det er altid en god idé at lade medarbejderne give deres besyv med, når deres fremtidige arbejdsplads skal indrettes. Foretrækker dine ansatte at sidde i grupperum eller hver for sig? Skal der opsættes skillevægge eller lydtætte telefonbokse – og bør der fastsættes regler for kontoret?

Når du kender medarbejdernes præferencer, er det meget lettere at tage stilling til hvilke kontorlokaler der er de rette. Og så vil du hurtigt kunne finde det perfekte kontorlejemål.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *